Coronavirus, Covid-19

På den här sidan har vi samlat ihop information för dig som bor hos Vänersborgsbostäder när det gäller Coronavirus och Covid-19. Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och riktlinjer från vår ägare Vänersborgs kommun. Det är viktigt att vi alla är försiktiga och hjälps åt för att viruset inte ska spridas. 

Våra kunders och vår personals säkerhet är högsta prioritet och vi arbetar för att göra vad vi kan för att minska smittspridningen samtidigt som vi vill hålla en hög service.

Från och med 3 november gäller följande rutiner:

 • Digitala tjänster och möjlighet att boka tid för besök på kontoret
  Vi har utökat våra digitala tjänster och de flesta ärenden går att genomföra digitalt, men som vanligt är du välkommen att ringa oss på tel. 0521-260 260.
  Mina sidor kan du hantera det mesta som rör ditt boende.
  Du kan även skicka e-post till: info@abvb.se

  Om du ändå vill besöka oss för ett personligt möte, så kan du boka tid för ett besök.
  Vi har gjort en mängd åtgärder för att det ska vara säkert både för dig och vår personal.
 • Inställda visningar av lägenheter
  För att undvika onödiga möten och sociala kontakter, så hyr vi nu ut våra lägenheter utan visning på plats. Den som blir erbjuden en lägenhet får tillgång till en digital ritning och bilder samt annan information per telefon.
 • Felanmälan fungerar som vanligt
  Du gör din felanmälan som vanligt antingen på tel. 0521-260 260 eller via Mina sidor.
  När vår personal ska utföra ett arbete hemma hos dig, så ber vi dig att lämna lägenheten eller att gå in i ett annat rum. Arbetet ska kunna utföras utan kontakt mellan dig som hyresgäst och vår personal. Detta gäller både när något har felanmälts och när ett inplanerat arbete ska utföras. När arbetet ska genomföras ringer personalen upp dig för att säkerställa att ingen i lägenheten är sjuk.

  Om du eller någon du bor med är sjuk, men ändå måste få ett akut arbete utfört, så har vår personal noggranna rutiner att följa vad gäller avstånd och hygien. Här hittar du en förteckning över vad som räknas om akuta fel.

 • Tillval
  Vi utför de tillval som är inbokade, men tar inte emot nya tillvalsbeställningar. Undantaget är "skötsel av uteplats", som du även nu kan välja som tillval.

 • Kvarterslokaler tillfälligt stängda
  Vi lånar inte ut våra kvarterslokaler just nu.

Vi ber om överseende med dessa ändrade rutiner. Nu hjälps vi åt för att minska smittspridningen!