Elbilsladdning

Hos oss kan du ladda bilen! Du som bor hos Vänersborgsbostäder kan ansöka om laddplats. Och om det inte finns i laddplats i närheten av din lägenhet, så hör du av dig till oss.

Hos oss har du stora möjligheter till laddning för din elbil. Elbilsladdning i de vanliga 230v eluttagen (gäller även motorvärmaruttag) i våra garage och på våra p-platser är inte tillåtet då det blir hög belastning under alltför lång tid, vilket medför brandfara då uttagen inte är byggda för detta. Vi grundar detta beslut på Elsäkerhetsverkets rekommendationer. Nedanstående frågor & svar ger svar på de andra möjligheterna som finns för laddning.

Var finns laddplatser?

• Landerivägen 14-40
• Drottninggatan 42 A-B, Östergatan 24-26
• Gasverksgatan 8-16, Södergatan 7 A-F
• Roddaregatan 2-12
• Duellvägen 10-108

Vilka bilar kan laddas?

Alla laddbara elbilar kan laddas med våra boxar. Idag finns det bara två typer av laddbara bilar på marknaden – laddhybrid (plug-in hybrid) respektive ren elbil.

Klarar laddboxen som ni monterar alla typer av laddbara bilar?

Ja, boxen har ett typ 2-uttag vilket är standard inom EU idag. Du bekostar och väljer själv en lämplig kabel mellan laddboxen och din bil (det följer vanligtvis med en kabel i bilköpet).

Vem kan ansöka om laddplats?

Alla som bor hos Vänersborgsbostäder kan ansöka om laddplats. Du ansöker i detta formulär.

Vad kostar det?

Kostnaden för parkeringsplats med laddning är 450-475 kronor/månad beroende på område. Hyr du ett garage så ökar denna hyra med 200 kr per månad. Därutöver betalar du för strömmen du använder. Priset för detta är i dagsläget 1,23 kr/Kwh.

Hur går det till?

Du ansöker om laddplats i detta formulär eller ringer oss på tel. 0521-260 260. Förutsättningarna ser olika ut beroende på var du bor. Finns det inga laddplatser i områden så undersöker vi möjligheterna att skapa det.

Vilka villkor gäller?

Laddplatsen blir ett nytt avtal för dig som kund och du har tre månaders uppsägningstid. På samma sätt som för andra p-platsavtal, gäller att om du säger upp din lägenhet kommer även laddplatsavtalet att sägas upp.

Vad är det för typ av laddplats?

Vi tillhandahåller en laddbox med maximal effekt på 3,7 kilowatt som har ett typ 2-uttag.

Mäter vi elförbrukningen?

Ja, förbrukningen debiteras i efterskott på din hyresavi.

Ingår sladden?

Nej, sladd står du som hyresgäst själv för (det följer vanligtvis med en sladd i bilköpet)

Ytterligare frågor?

Vid ytterligare frågor får du gärna kontakta AB Vänersborgsbostäder.