Betalning av hyran

Hyran betalas i förskott, senast den sista vardagen i månaden innan.

På Mina sidor kan du alltid se dina hyresavier, med information om hyresbelopp, OCR-nummer och bankgironummer.

För att förenkla inbetalningen av hyran erbjuder Vänersborgsbostäder möjligheten att använda såväl e-faktura som autogiro.

E-faktura

E-faktura innebär att hyresavin skickas elektroniskt till din internetbank. Fördelen för dig är att belopp och OCR-nummer redan är ifyllt – allt du behöver göra är att kontrollera uppgifterna och godkänna. Dessutom blir fakturan alltid betald på rätt datum och du slipper riskera påminnelseavgifter.

Att skicka ut hyresavierna elektroniskt är också ett miljövänligare alternativ, eftersom det inte kräver några transporter. Du gör anmälan till e-faktura hos din internetbank.

Autogiro

Med autogiro drar banken pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Det enda du behöver tänka på är egentligen att se till att det finns pengar på kontot.

För att anmäla dig till vårt autogiro behöver du fylla i ett formulär, som lämnas till hyresavdelningen på Vänersborgsbostäder.

Det går även att anmäla sig via www.autogiro.se (länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). När detta är gjort sköter vi och banken resten. Det enda du behöver tänka på är att det finns pengar på kontot på förfallodagen.

Avgift för pappersfaktura fr. o. m. 1 mars 2020

Från och med 1 mars 2020 kommer den som vill ha en pappersfaktura att få betala en fakturaavgift. Har du frågor? Vår hyresavdelning hjälper dig gärna på tel 0521–260 260.