Tillval till lägenheten

220906-221231: Tillfällig paus av nya tillval

Hos Vänersborgsbostäder har du som hyresgäst möjlighet att själv vara med och påverka standarden på ditt hem. Genom att välja någon av de tillval vi erbjuder kan du sätta din prägel på hemmet.

Exempel på tillval du kan göra till din lägenhet är diskmaskin, tvättmaskin och parkettgolv. Ett tillval höjer lägenhetens grundhyra, eftersom värdet på lägenheten höjs när standarden höjs. Men det är ett sätt för dig att för en rimlig kostnad förnya ditt hem.

Villkor

För att kunna välja tillval ska du ha ett gällande kontrakt på lägenheten. Du får inte ha någon skuld till oss, ha betalat hyran sent, eller i övrigt misskött dina åtaganden som hyresgäst. Du ansvarar för att produkterna vårdas och sköts enligt fabrikantens anvisningar, medan Vänersborgsbostäder ansvarar för underhåll och service om inget annat anges. Tillvalet tillhör lägenheten och stannar i lägenheten vid flytt.

Kan alla välja tillval?

Vi kan tyvärr inte garantera att alla har den möjligheten. Det kan finnas orsaker som gör det omöjligt att sätta in det tillval som önskas i den aktuella lägenheten eller fastigheten. Samma sak gäller om kostnaden för installationen av något skäl blir orimligt stor. Ett annat skäl kan vara om området ändå ska renoveras inom en snar framtid. Ibland krävs det att vi besöker hyresgästen för att kunna avgöra om tillvalet går att göra.

Hur gör jag mitt tillval?

Du ska använda denna blankett för att fylla i dina val. Pdf, 669.9 kB.

Tillval du kan göra

Kök

Kostnad

Diskmaskin

90 kr/mån

Induktionsspis

35 kr/mån

(Endast kastruller med magnetisk botten kan användas.)


Stänkskydd (kakel eller kitchenboard)

30 kr/mån


Badrum

Kostnad

Tvättmaskin

90 kr/mån 

Torktumlare (kan endast beställas om tillvalet tvättmaskin finns)

100 kr/mån

Handdukstork

30 kr/mån


Övriga lägenheten

Kostnad

Parkettgolv *

4,58 kr/kvm/mån

Dörröga inklusive montering

600 kr i engångsbelopp

Säkerhetsdörr inklusive dörröga och nyckeltub

110 kr/mån

*Ekparkett 3-stavs klickbar inklusive läggning och lister. Kan ej beställas till kök och badrum.

220906-221231: Tillfällig paus av nya tillval