Biobiljett eller brandfilt?

Vill du få en brandfilt och samtidigt göra en insats för miljön? Om du väljer att betala din hyra via e-faktura eller autogiro får du en brandfilt eller två biobiljetter av oss.

Nedan finner du en kort beskrivning av två olika möjligheter att betala din hyra på, när du bestämt vilket alternativ som passar dig bäst följer du instruktionerna. När det är klart är du välkommen till hyresavdelningen på Vallgatan 13 för att hämta en brandfilt eller två biobiljetter. 

Erbjudandet gäller till och med 31 mars och endast nyanmälningar.

E-faktura

Vänersborgsbostäder tänker på miljön. Ett sätt är att skicka hyresavierna elektroniskt.

Så här fungerar det att betala hyran via e-faktura

  • Du anmäler att du önskar få e-faktura via din Internetbank.
  • Du lämnar de uppgifter som Vänersborgsbostäder behöver och är sedan klar för att få e-faktura. När e-fakturan kommer visas en "betalningsbild" i respektive kunds Internettjänst. Där visas fakturautställarens namn, beloppet som ska betalas samt förfallodagen. Du har även möjlighet att se fakturan i sin helhet.
  • Sedan väljer du att antingen godkänna eller icke godkänna den för betalning. Vid ett godkännande läggs uppdraget in i bankens fakturabetalningssystem för bevakning och utförande på angiven förfallodag.
  • Det finns även möjlighet att få ditt autogiro via e-faktura, du behöver då inte godkänna betalningen utan den sker automatiskt som tidigare, skillnaden är att fakturan kommer elektroniskt till din Internetbank.

Fördelen med e-faktura

Du slipper "knappa in" ocr-nummer, fakturan ligger klar för godkännande. Fakturan blir alltid betald på rätt datum. Du slipper exempelvis riskera påminnelseavgifter.

Tillsammans värnar vi miljön. Det behövs inget papper för fakturor och kuvert och inget behöver transporteras.  

Autogiro

Anmälan

För att anmäla dig för autogiro behöver du fylla i ett formulär, som lämnas till hyresavdelningen på Vänersborgsbostäder. Det går även att anmäla sig via www.autogiro.se (länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster). När detta är gjort sköter vi och banken resten. Det enda du behöver tänka på är att det finns pengar på kontot på förfallodagen. 

Fördelen med autogiro

Vi skickar ett meddelande till din bank om hur mycket du skall betala i hyra. Banken drar beloppet från ditt konto på förfallodagen och redovisar till oss vilket innebär att du kan tjäna räntedagar. När du reser på semester slipper du oroa dig för att hyran skall betalas. Har du bara pengar på ditt konto sköts överföringen automatiskt.