Snart uppgraderas våra bostäder med Öppen Fiber

Med start i december 2015 börjar vi uppgradera Vänersborgsbostäders fastigheter med Öppen Fiber. Det innebär att du får tillgång till marknadens snabbaste bredband, fler tv-kanaler att välja mellan och telefoni via bredbandet - från den av våra tjänsteleverantörer som du själv väljer.

Välj mellan olika tjänsteleverantörer

I och med uppgraderingen kommer du att ha fler tjänsteleverantörer att välja bland för bredband, tv och telefoni än vad du har idag. Du väljer själv vilken leverantör som ska leverera tjänster till dig. Antingen väljer du samma leverantör för alla fibertjänster, eller olika tjänster från olika leverantörer. Om du vill byta leverantör är det viktigt att du själv säger upp dina abonnemang. Vill du behålla dina nuvarande tjänster behöver du inte göra någonting.

Besök bredbandswebben.se för att redan nu läsa mer om möjligheterna via Öppen Fiber och vilka tjänsteleverantörer som du kan välja mellan. Beställning av nya tjänster i det öppna nätet kan ske först när uppgraderingen är gjord i din fastighet.

När sker installationen?

Installationen i varje fastighet tar cirka 1-4 timmar. Vi kommer inte att behöva tillgång till varje lägenhet för detta. Några dagar innan installationen sätter vi upp en lapp med information om exakt tid för installationen. I samband med installationen kan det uppstå kortare driftstörningar. Klicka här för att se tidplan.

Vad gäller före uppgraderingen är gjord?

Fram till dess att fastigheten du bor i är uppgraderad till Öppen Fiber kan du endast beställa tv, bredband och telefoni  av Telia.

Har du några frågor?

För eventuella frågor kring tjänsterna om Öppen Fiber, ta i första hand kontakt med den tjänsteleverantör du är intresserad av eller som du redan har idag.