Invigning av lekplatsen i kv Tuppen

Regeringen beslutade om stöd på 300 miljoner kronor till trivsel och gemenskap i utemiljöer. Vänersborgsbostäder sökte via Boverket och fick 600 000 kronor för att göra iordning gården i kvarteret Tuppen, Belfragegatan 34.

– Då sköt vi till ytterligare 600 000 kronor och så påbörjade vi arbetet, berättar Jerker Emanuelsson, projektledare på Vänersborgsbostäder.
Jerker Emanuelsson fick efter tips från fastighetsvärden Mats Ericsson kontakt med hyresgästen Bengt Skåån. Bengt hjälpte då till att bilda en grupp tillsammans med tre grannar. Hyresgästerna och Vänersborgsbostäder träffades första gången i månadsskiftet augusti/september 2016.
– Då fanns det en skiss att utgå från och efter diskussioner kom vi överens om det som vi ser idag, berättar Bengt Skåån.
Arbetet på gården började när vintern släppt i mars och till sista april stod lekplatsen klar. Till gården hör 131 lägenheter och efter upprustningen finns det nu något för alla. Klätterställning och gungor med en helgjuten gummimatta som är ett mjukt och dämpande säkerhetsmaterial. Dessutom bekväma utemöbler, en pergola som kommer att ge skugga och en platsbyggd grill.
– Det är full rulle här varje eftermiddag, säger Eva Jacobson, som var en av hyresgästerna i gruppen.
På den välbesökta invigningen den 22 maj bjöd Mats Ericsson och kollegorna på grillad korv, kaffe och bullar. Och det var Vänersborgsbostäders styrelseordförande Jörgen Hellman som fick äran att klippa bandet.

Bilder från invigningen den 22 maj 2017