Viktig information angående Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

Vänersborgsbostäder har idag den 13 mars beslutat att:

  1. Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Du som hyresgäst har ett moraliskt samhällsansvar att berätta om symtom och om du har varit på resor i riskområden. Nytt fysiskt besök kommer att kunna bokas in tidigast efter 30 mars, vi återkommer med besked till hyresgästerna.

  2. Har du hosta, feber, snuva eller halsont får du inte vistas i våra lokaler, exempelvis vår Bobutik och reception. Bokade möten kommer att avbokas om någon i besökarens hushåll uppvisar symptom, och vi kommer i första hand hänvisa till fortsatt kontakt via e-post eller telefon.

  3. Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

Dessa beslut gäller från och med 13 mars. Åtgärderna och tiderna kan komma att ändras snabbt, vi informerar om ändringar på vår webbplats.

Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.

Vi uppdaterar informationen löpande på vår hemsida.

Mer information finns på

Folkhalsomyndigheten.se

Vanersborg.se