Så jobbar vi vid snö och halka

Det närmar sig snö.

Vintertid måste vi alltid räkna med några dagar med snö och halka.

Vi har målsättningen att röja undan snön och sanda för våra hyresgäster så fort vi kan. Vid mindre mängder snö skotta vi endast entréer och trappor och ser till att det är sandat.

Vi kan inte vara på alla områden samtidigt så vi arbetar utifrån vår prioriteringsordning som styrs av var behoven är störst. Så ser ni oss inte direkt när det snöar så ska ni veta att vi kommer så fort vi kan utifrån vår prioriteringsordning.

  • Våra vård- och omsorgsfastigheter ligger först i prioriteringen.
  • Därefter röjer vi så att det ska gå att komma fram och ut i våra bostadsområden.

Kommer det mycket snö på kort tid så försöker vi öppna upp områdena snabbt genom att ploga så man kommer in och ut till området. Därefter kommer vi tillbaka och plogar klart. Det kan därför dröja tills området är färdigröjt. Vi försöker börja tidigt såvida vi inte vet att snöfallet snart ska upphöra, då kan det vara bättre att vänta ett par timmar. Att röja undan all snö efter ett kraftigt snöfall kan ta dagar, så ha tålamod.

Ni som har cykel som inte används vintertid får gärna ställa in den i cykelrummet om det finns ett sådant i kvarteret. Det underlättar för oss vid snöröjningen.

Hyr man en parkering eller garage ansvarar man som hyresgäst för snöskottningen.