Att hyra: Skyhög livskvalitet!

Nu är alla 15 våningar på plats. Elisabeths Port är det högsta huset som vi på Vänersborgsbostäder byggt.
Den gemensamma takterrassen högst upp, ligger hela 45 meter ovanför marken. Utsikten därifrån är magisk! Och för dig som funderar på att flytta in finns det 79 olika lägenheter att välja bland. Alla med samma centrala läge och promenadavstånd till det mesta.

Jan-Eric Borgmalm, projektledare på Vänersborgsbostäder, ansvarar för projektet – från planering till färdigt hus. "Även om alla våningar nu är på plats så är det en hel del arbete kvar”, säger han. "Nu återstår jobbet med att bygga upp lägenheterna inuti huset. Kök, bad, golv och väggar och två hissar ska också monteras. Så det är en hel del kvar att göra, trots att huset ser färdigt ut”, fortsätter Jan-Eric. Enligt planen ska Elisabeths Port vara klart för besiktning under maj 2023 och redo för hyresgästerna att flytta in 1 juli 2023.

Inspirerade av Elisabeth

Elisabeth Anrep-Nordin är kvinnan som inspirerat oss till namnet Elisabeths Port. Hon grundade Elfsborgs läns döfstumskola år 1892. Och Elisabeths visionära och kreativa arbetssätt lade grunden för en helt ny pedagogik som gav barn och unga med funktionsnedsättning nya möjligheter. Hon var också den första kvinnan som blev invald i Vänersborgs kommunfullmäktige trots att kvinnor på den tiden inte hade rösträtt. ”Elisabeths Port kommer att ge staden en ny siluett och blir även en symbol för mötet mellan historia och framtidens Vänersborg”, säger Gunnar Johansson, vd för Vänersborgsbostäder.


Att bygga uppifrån och ner

I sann Elisabeth-anda har även bygg- och anläggningsentreprenören MVB valt ett unikt arbetssätt när det gäller att färdigställa Elisabeths Port invändigt. De har nämligen valt att börja uppifrån och ner. ”Till det här projektet valde vi att testa en unik metod där vi börjar med översta våningsplanet och jobbar oss neråt i byggnaden”, förklarar Jörgen Palm, platschef på MVB som är totalentreprenör för byggandet av Elisabeths Port, ”Tillvägagångssättet kräver en hel del planering, men i gengäld sparar vi in på transporter och minimerar spill och risk för skador. Det blir också en bättre arbetsmiljö för alla inblandade. Det ska bli spännande att få genomföra arbetet på det här nya och mer hållbara sättet.”

Redo för unika utsikter?

Hur lägenheterna kommer att se ut inuti kan du se här.
Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad kring datum för uthyrningsstart.

Den 19 november, på självaste Elisabethdagen, kommer vi att ha ett första informationsmöte. Då är du varmt välkommen! Håll utkik via vårt nyhetsbrev, på vår hemsida och i sociala medier så får du mer information så småningom.