Frågor och svar

Hur söker man lägenhet?

– När en lägenhet blir ledig publicerar vi den på hemsidan i sju dagar. Under den tiden kan du anmäla ditt intresse för lägenheten. När anmälningstiden har gått ut skickar vi ut erbjudande om visning till de fem personer med längst kötid som anmält intresse.

Hur ställer jag mig i bostadskön?

– Det gör du enkelt genom att registrera dig hos oss. Samma dag som du gjort det börjar din kötid att räknas. Det du sedan måste göra, för att inte falla ur kön, är att logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad.

Hur lång är bostadskön?

– Vi har för närvarande drygt 6 000 personer som står i vår kö, men kom ihåg att alla inte har samma behov. När en lägenhet blir ledig får alla som vill anmäla intresse för den specifika bostaden. Då jämförs din kötid med alla andra som anmält intresse för lägenheten. Det betyder att till en lägenhet kan din kötid räcka till att placera dig först i kön, medan du till en annan ledig lägenhet kan hamna på en helt annan plats i kön.

Hur håller jag enklast koll på när lägenheter blir lediga?

– Om du har en e-post kan du välja att ha en prenumeration hos oss. Då kommer vi att informera dig via din e-post om det publicerats en lägenhet i det område eller i den storlek som du meddelat att du är intresserad av. Kriterierna lägger du själv in via Mina sidor. Tänk på att en prenumeration inte automatiskt anmäler intresse för lägenheten, det är endast en information.