Så fungerar vår bostadskö

Från den dag du registrerar dig som sökande hos Vänersborgsbostäder börjar du samla köpoäng. Du får 1 köpoäng för varje dag i kö (kötid=köpoäng). Missa inte att du måste logga in på Mina sidor minst en gång var tolfte månad för att behålla din kötid!

Från den dagen du fyller 16 år kan du registrera dig som sökande, men du kan inte anmäla intresse på något ledigt objekt förrän du fyllt 18 år.

Så här går det till när en lägenhet blivit ledig

  1. Lägenheten publiceras på vår hemsida under 7 dagar.
  2. Under denna tid kan du anmäla intresse för lägenheten.
  3. När anmälningstiden gått ut går vi igenom intresseanmälningarna. De 5 personer med längst kötid bjuds in till visning. Blir du inbjuden till visning måste du alltid bekräfta att du kommer.
  4. Efter visningen meddelar du via Mina sidor om du tackar ja eller nej.
  5. Är du den med längst kötid bland de som tackat ja, blir du kontaktad av Bobutiken. Om du då uppfyller våra krav tecknas kontrakt på lägenheten.

För att öka dina chanser är det viktigt att du redan idag registrerar dig i vår bostadskö, om du inte redan gjort det. Men observera också att du sedan själv måste vara aktiv och anmäla ditt intresse när det dyker upp en ledig lägenhet som du vill ha. Att bara ha registrerat sig i bostadskön räcker inte. Vad din plats blir i kön till den lediga lägenheten beror på vilka andra som sökt samma lägenhet och hur lång kötid de samlat på sig.

Om du loggar in eller kontaktar oss en gång per vecka så missar du inga lägenheter som publicerats. Om du har en e-post kan du välja att ha en prenumeration hos oss. Då kommer vi att informera dig via din e-post om det publicerats en lägenhet i det område eller i den storlek som du meddelat att du är intresserad av. Kriterierna lägger du själv in via Mina sidor. Tänk på att en prenumeration inte automatiskt anmäler intresse för lägenheten, det är endast en information.

Du kan anmäla intresse för max fem lägenheter i taget. Av dessa kan du som mest få tre erbjudanden om visning samtidigt, tänk därför noga igenom vilken lägenhet du är mest intresserad av.

Spärr

Du kan tacka nej till tre erbjudanden inom en månad, tackar du nej en fjärde gång inom samma period stängs du av från vidare intresseanmälningar den följande månaden. Kötiden berörs inte av detta.

Kom ihåg att uppdatera din profil så att alla uppgifter alltid är aktuella!