Björkholmsgatan

där
drömmar
möter
verklighet

Vi bygger framtiden på en historisk plats. Elisabeths Port är en plats med variation, där alla delar ryms. Kontrasterna är många och nära. Här kan din dröm bli verklighet. Vad drömmer du om?

 

Elisabeths Port

Ett nybyggt höghus på 15 våningar kommer att rymma 79 nya hyreslägenheter. Byggstarten sker hösten 2021 med inflyttning löpande under 2023. Vill du bo i kvarteret Elisabeths Port sker uthyrningen som alltid via vår bostadskö.

stadsliv  möter lugn

där stadsliv
möter lugn

Elisabeths Port, är porten in till Vänersborg. Med tre minuter till centralstationen, busshållplats precis utanför dörren och tre minuters promenad till centrums utbud är läget svårslaget. I din lägenhet finns hemmets lugn och på den gemensamma terrassen kan du betrakta omgivningen lite på avstånd.

höjd möter bredd

där höjd
möter bredd

Med ett höghus på 15 våningar bygger vi den hittills högsta fastigheten i Vänersborg. På femtonde våningen planeras en gemensam terrass med utsikt över Vänersborg. Med hyreslägenheter i olika storlekar och på olika våningsplan finns det här hem för alla. För dig som ska flytta hemifrån till det första egna boendet, för er som vill flytta ihop eller för er som önskar tid över och säljer huset.

35 kvm möter 105 kvm

där 35 kvm möter 105 kvm

I kvarteret bygger vi hyreslägenheter från 1-4 rum och kök. Det blir ettor, tvåor och treor på våningsplan 1-10 följt av treor och fyror på våningsplan 11-15.

Elisabeth Anrep-Nordin

där historia

möter framtid

På platsen för Elisabeths Port grundade Elisabeth Anrep-Nordin Vänersborgs döv- och stumskola 1892. Hennes visionära och kreativa arbetssätt lade grunden för en ny pedagogik som gav barn och unga med funktionsnedsättning nya möjligheter. För detta beskrivs hon av många som en pionjär inom specialpedagogiken. Elisabeth var också den första kvinnan i Vänersborgs kommunfullmäktige där hon blev invald 1910.


Vi hyllar platsens historia samtidigt som det unika höghuset representerar framtiden.

Vill du ha nyheter om Elisabeths port?

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev om Elisabeths Port. På så sätt missar du inga nyheter.
Nyhetsbrev utskickat juni 2020