Björkholmsgatan

Elisabeths Port

Stadsliv

Vi bygger framtiden på en historisk plats. Elisabeths Port är en plats med variation, där alla delar ryms. Kontrasterna är många och nära. Här kan din dröm bli verklighet. Vad drömmer du om?

Där drömmar möter verklighet

Höghuset på 15 våningar kommer att rymma 79 nya hyreslägenheter. Byggstarten sker sommaren 2021, uthyrningen startar 21 november 2022 med inflyttning under sommaren 2023. Med sina 15 våningar blir Elisabeths Port Vänersborgs högsta hus. Utsikten från den gemensam takterrass lär bli enastående. Med hyreslägenheter i olika storlekar och på olika våningsplan kommer det här att finnas hem för alla. För dig som vill flytta hemifrån till det första egna boendet, för er som vill flytta ihop eller för er som önskar tid över och vill sälja huset.

Gemensam takterrass med enastående utsikt.

Där stadsliv möter lugn

Elisabeths Port, är porten in till Vänersborg. Med tre minuter till resecentrum, busshållplats precis utanför dörren och tre minuters promenad till centrums utbud är läget svårslaget. I din lägenhet finns hemmets lugn och på den gemensamma terrassen kan du betrakta omgivningen lite på avstånd.

Kommer du söderifrån hittar du Elisabeths Port utmed Edsvägen, precis innan centrum. Som du kan se på en karta är det svårt att hitta ett mer centralt läge än det här, porten in till Vänersborg. Tar du tåget från Göteborg, så är du på Vänersborgs resecentrum inom en timme och har sedan tre minuters promenad till din nya ytterdörr. Vill du upptäcka centrums utbud är det ett par minuter bort och vill du åka längre finns en busshållplats precis utanför dörren. På denna karta ser du att platsen för huset är mitt i centrum.

Dinner with a view. Till matbordet på takterrassen är alla boende välkomna.

Nyheter om ditt nya hem?

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev om Elisabeths Port. På så sätt missar du inga nyheter.
Här är de nyhetsbrev vi tidigare skickat ut:

Elisabeth Anrep-Nordin

Där historia möter framtid

På platsen för Elisabeths Port grundade Elisabeth Anrep-Nordin "Elfsborgs läns Döfstumskola", 1892, som senare blev Vänerskolan. Hennes visionära och kreativa arbetssätt lade grunden för en ny pedagogik som gav barn och unga med funktionsnedsättning nya möjligheter. För detta beskrivs hon av många som en pionjär inom specialpedagogiken. Elisabeth var också den första kvinnan i Vänersborgs kommunfullmäktige där hon blev invald 1910. Vi hyllar platsens historia samtidigt som det unika höghuset representerar framtiden.