Björkholmsgatan

Landerivägen 8-40

Tidigt under 2018 satte vi spaden i marken och påbörjade det planerade bygget av 118 nya hem som hyresrätter. Vi tar höjd och bygger två punkthus på åtta våningar vardera. Dessutom två- och femvåningshus samt radhus med lägenheter – från två till fyra rum och kök. I de högre husen blir det hiss.

Lägenheterna blir ljusa och luftiga med vita väggar och parkettgolv. Alla lägenheter får antingen balkong eller altan. I badrummen kommer det att finnas både tvättmaskin och torktumlare, i köken förbereds för diskmaskin, vilket sedan kommer erbjudas som tillval för dig som önskar. Utanför lägenheterna finns naturen nära och en lekplats för de yngsta. Husen på Holmängs Hage kommer att bli rökfria. Läs mer om det längre ner på sidan.

Utöver att hyra parkeringsplats och garage kommer det även att finnas möjlighet att hyra parkeringsplatser med laddstolpar för elbilar. De första lägenheterna blir klara för inflyttning hösten 2019.

 

I närområdet

Den nya stadsdelen Holmängs Hage erbjuder praktisk närhet till skolor, arbete och infrastruktur. Likaså till vardagspuls och mötet mötet mellan människor. Strategiskt placerad med närhet både till Trollhättan och Uddevalla. För dig som pendlar finns goda kommunikationer och bra infrastruktur, du är enkelt i Göteborg på under en timme.

Samtidigt finns här skogsdungarna, de många promenadstråken, vassruggen längs Göta älvs strand och de stora ekarna strax intill.

Med Halle- och Hunneberg i öst finns möjlighet till en naturnära fritid. Vänersborg erbjuder även ett rikt föreningsliv.

Karta där Holmängs hage markerats
Expandera
Minska

Fakta

Hustyp

Radhus, två-, fem- och åttavåningshus

Antal lägenheter

118

Byggnadsår

2019

Lägenhetstyper

2-4 rum med kök

Balkong/uteplats

Ja

Tillgänglighet

Radhus: egen ingång.
Tvåvåningshus: Egen ingång, trappa till lägenheter på andra våning.
Femvåningshus: Hiss
Åttavåningshus: Hiss

Parkering

Garage och parkeringsplatser finns att hyra, med eller utan laddstolpe.

Rökfria hus

Ja

Hyra

Klicka här för att se hyresnivåerna


Expandera
Minska

Så går uthyrningen till


STEG 1

Vi publicerar typlägenheter på vanersborgsbostader.se mellan den 13 och 26 september. Där kan du se hur de är planerade, så att du kan göra intresseanmälan på den eller de lägenhetsstorlekar du önskar.

Att tänka på:

  • Du måste vara registrerad i bostadskön för att kunna göra en intresseanmälan. Det gör du snabbt och enkelt via hemsidan och det är kostnadsfritt. Klicka här för att Registrera dig
  • Vi måste ha korrekta kontaktuppgifter. Även du som redan är registrerad behöver logga in på ”Mina sidor” och kontrollera att dina kontakt- och sökandeuppgifter stämmer.

STEG 2

Lördagen den 29 september ringer vi till er som gjort intresseanmälan i tur och ordning efter kötid. Kötiden baseras på hur länge du har varit med i bostadskön. Samtidigt som vi ringer dig och erbjuder lägenhet bokar vi också tid för kontraktsskrivning.

Viktigt att tänka på:

  • När vi ringer behöver du lämna ett definitivt besked på om du vill teckna kontrakt på en lägenhet och i så fall vilken. Du behöver därför ha förberett dig och valt ut de lägenheter som du är intresserad av i vår lägenhetsväljare nedan samt noterat lägenhetsnummer.
  • Det är viktigt att du har fyllt i rätt telefonnummer, är anträffbar och svarar i telefonen följande tider: kl 09.00-16.00. Om du inte svarar, så går vi vidare till nästa sökande.
  • Vi kommer att ha ett bilplatser för uthyrning. Samtidigt som du får erbjudande om lägenhet kommer du i mån av plats få erbjudande om bilplats. De med längst kötid på lägenhet får erbjudande om bilplats först.

ÖVRIGT

  • Den 29 september kommer du att kunna följa hur det går med uthyrningen genom att löpande bevaka Lägenhetsväljaren nedan.
  • Vi håller på fram till klockan 16.00, har vi lägenheter kvar fortsätter vi att ringa veckan därpå.
Expandera
Minska

Lägenhetsväljaren

I lägenhetsväljaren kan du se hyror, planritningar och var i husen respektive lägenhet ligger. Ett utmärkt verktyg när du ska välja vilken/vilka lägenheter du är mest intresserad av.

Länk till Lägenhetsväljaren för Holmängs Hage
Expandera
Minska

360-rundvandring i kvarteret

Exteriör

Interiör - lägenhet 43

Typlägenhet X-1 i hus 1 och 3. Landerivägen 34 och 38. 4 rum och kök på våning 2-8.

Interör - lägenhet 64

Typlägenhet X-2 i Hus 2 och 4. Landerivägen 36 och 40. 3 rum och kök på våning 2-5.

Expandera
Minska

Områdesbilder

Expandera
Minska

Filmer

Vi kommer att följa bygget på Holmängs Hage med drönare och lägga ut filmer på Youtube allt eftersom.

Juni 2018

Första spadtaget

Expandera
Minska

Nyhetsbrev

Fyll i dina uppgifter nedan ifall du vill prenumera på nyhetsbrev om Vänersborgsbostäders nybyggnadsplaner på Holmängs Hage. Att prenumerera på nyhetsbrev innebär att du med jämna mellanrum får information om utvecklingen i projektet.

Din integritet är viktig för oss. När du prenumererar på nyhetsbrev så behandlar Vänersborgsbostäder dina personuppgifter. Läs mer om personuppgiftsbehandling inom Vänersborgsbostäder på www.vanersborgsbostader.se/integritetspolicy

Expandera
Minska

Broschyr

Vill du ha hem vår pappersbroschyr? Maila till info@vanersborgsbostader.se eller ladda hem broschyr om Holmängs Hage.

Expandera
Minska

Rökfria hus

Vi har beslutat att samtliga lägenheter, balkonger med mera ska vara rökfria i kvarteret Hässjan 2 på Holmängs Hage.

-På Holmängs Hage får du bo i en rökfri miljö. Dels kan ett rökfritt boende vara livsviktigt för den med astma dels är det många hyresgäster i allmänhet som gärna vill slippa röklukten, säger Gunnar Johansson, VD Vänersborgsbostäder.

De första hyresgästerna kommer att flytta in i hyreslägenheterna i oktober 2019. I kontrakten kommer hyresgästerna att få skriva under att de förbinder sig att följa riktlinjerna och att de även ansvarar för sina gäster. Det gäller även vid andrahandsuthyrning. Förutom i lägenheten och alla gemensamma utrymmen ska trapphus, balkonger, uteplatser och husets entréer vara rökfria. På gården kommer det att finnas en anvisad plats för rökning. Förbudet gäller även e-cigaretter.

Expandera
Minska