Björkholmsgatan

Landerivägen 14-40

Bygget av 114 hyreslägenheter på Holmängs Hage pågår för fullt. Vi tar höjd och bygger två punkthus på åtta våningar vardera. Dessutom två femvåningshus samt radhus med lägenheter – från två till fyra rum och kök. I de högre husen blir det hiss.

Lägenheterna blir ljusa och luftiga med vita väggar och parkettgolv. Alla lägenheter får antingen balkong eller altan. I badrummen kommer det att finnas både tvättmaskin och torktumlare, i köken förbereds för diskmaskin, vilket sedan kommer erbjudas som tillval för dig som önskar. Utanför lägenheterna finns naturen nära och en lekplats för de yngsta. Husen på Holmängs Hage kommer att bli rökfria. Läs mer om det längre ner på sidan.

Utöver att hyra parkeringsplats och garage kommer det även att finnas möjlighet att hyra parkeringsplatser med laddstolpar för elbilar. De första lägenheterna, på Landerivägen 38 och 40, står klara för inflyttning oktober 2019. Resterande lägenheter i övriga hus planeras bli klara under våren 2020.

 

I närområdet

Den nya stadsdelen Holmängs Hage erbjuder praktisk närhet till skolor, arbete och infrastruktur. Likaså till vardagspuls och mötet mötet mellan människor. Strategiskt placerad med närhet både till Trollhättan och Uddevalla. För dig som pendlar finns goda kommunikationer och bra infrastruktur, du är enkelt i Göteborg på under en timme.

Samtidigt finns här skogsdungarna, de många promenadstråken, vassruggen längs Göta älvs strand och de stora ekarna strax intill.

Med Halle- och Hunneberg i öst finns möjlighet till en naturnära fritid. Vänersborg erbjuder även ett rikt föreningsliv.

Karta där Holmängs hage markerats

Fakta

Hustyp

Radhus, fem- och åttavåningshus

Antal lägenheter

114

Byggnadsår

2019

Lägenhetstyper

2-4 rum med kök

Balkong/uteplats

Ja

Tillgänglighet

Radhus: egen ingång.
Femvåningshus: Hiss
Åttavåningshus: Hiss

Parkering

Garage och parkeringsplatser finns att hyra, med eller utan laddstolpe.

Rökfria hus

Ja

Hyra

Klicka här för att se hyresnivåerna

Så går uthyrningen till

Samtliga lägenheter med inflyttning 1 oktober 2019, är redan uthyrda. Om någon skulle bli ledig fram till dess, så läggs lägenheten ut på samma sätt som ordinarie lägenheter.

Lägenheterna med inflyttning 2020 är ännu inte klara för uthyrning. Anmäl dig gärna till utskick av vårt nyhetsbrev. I nyhetsbreven kommer vi att berätta när det är dags för uthyrning.

 

Vi ger dig en rökfri miljö

På Holmängs Hage bor du i en rökfri miljö. Det finns många som gärna vill slippa röklukten och för en astmatiker kan ett rökfritt boende vara livsviktigt.

Förutom i lägenheten och alla gemensamma utrymmen ska trapphus, balkonger, uteplatser och
husets entréer vara rökfria. På gården kommer det att finnas en anvisad plats för rökning.
Om du bor i något av våra rökfria hus ansvarar du även för att dina besökare följer reglerna. Det
gäller även vid andrahandsuthyrning.

 

Lägenhetsväljaren

I lägenhetsväljaren kan du se hyror, planritningar och var i husen respektive lägenhet ligger. Ett utmärkt verktyg när du ska välja vilken/vilka lägenheter du är mest intresserad av.

Länk till Lägenhetsväljaren för Holmängs Hage

360-rundvandring i kvarteret

Interör - lägenhet 64

Typlägenhet X-2 i Hus 2 och 4. Landerivägen 36 och 40. 3 rum och kök på våning 2-5.

Interiör - lägenhet 43

Typlägenhet X-1 i hus 1 och 3. Landerivägen 34 och 38. 4 rum och kök på våning 2-8.

Exteriör

Områdesbilder

Rökfria hus

Vi har beslutat att samtliga lägenheter, balkonger med mera ska vara rökfria i kvarteret Hässjan 2 på Holmängs Hage.

-På Holmängs Hage får du bo i en rökfri miljö. Dels kan ett rökfritt boende vara livsviktigt för den med astma dels är det många hyresgäster i allmänhet som gärna vill slippa röklukten, säger Gunnar Johansson, VD Vänersborgsbostäder.

I kontrakten kommer hyresgästerna att få skriva under att de förbinder sig att följa riktlinjerna och att de även ansvarar för sina gäster. Det gäller även vid andrahandsuthyrning. Förutom i lägenheten och alla gemensamma utrymmen ska trapphus, balkonger, uteplatser och husets entréer vara rökfria. På gården kommer det att finnas en anvisad plats för rökning. Förbudet gäller även e-cigaretter.

 

Följ bygget

Vi kommer att följa bygget på Holmängs Hage med drönare och lägga ut filmer på Youtube allt eftersom.

September 2018

Juni 2018

Första spadtaget

På Facebook och Instagram lägger vi löpande ut bilder från bygget. Följ oss gärna där.

 

Nyhetsbrev

Här kan du prenumera på nyhetsbrev om Vänersborgsbostäders nybyggnadsplaner på Holmängs Hage. Att prenumerera på nyhetsbrev innebär att du med jämna mellanrum får information om utvecklingen i projektet.

Din integritet är viktig för oss. När du prenumererar på nyhetsbrev så behandlar Vänersborgsbostäder dina personuppgifter. Läs mer om personuppgiftsbehandling inom Vänersborgsbostäder på www.vanersborgsbostader.se/integritetspolicy

Här hittar du tidigare nyhetsbrev om Holmängs Hage

 

Broschyr

Vill du ha hem vår pappersbroschyr? Maila till info@vanersborgsbostader.se eller ladda hem broschyr om Holmängs Hage.