Björkholmsgatan

Stadsdelen Holmängs Hage

Med läget som största fördel växer Holmängs Hage fram, i förlängningen av området Holmängen i Vänersborg. Här planeras för totalt 700 nya hem.
Den nya stadsdelen erbjuder praktisk närhet till skolor, arbete och infrastruktur. Likaså till vardagspuls och mötet mellan människor. Holmängs Hage är strategiskt placerad med närhet både till Trollhättan och Uddevalla. För dig som pendlar finns goda kommunikationer och bra infrastruktur, du är enkelt i Göteborg på cirka en timme. Samtidigt finns här skogsdungarna, de många promenadstråken, vassruggen längs Göta älvs strand och de stora ekarna strax intill. Med Halle- och Hunneberg i öst finns möjlighet till en naturnära fritid. Vänersborg erbjuder även ett rikt föreningsliv.

Karta

Karta där Holmängs hage markerats

Gemensam miljöprofil på Holmängs Hage

Genom medvetna val både i den inre och yttre miljön byggs alla 700 hem (varav 114 är våra hyreslägenheter) på Holmängs Hage med en tydlig miljöprofil. Husen placeras som i gårdstun med färger som går i jordiga toner och varvas med naturnära material. Traditionella tak blandas med gräsbeklädda och på marken väljs grus framför asfalt för ett mjukare intryck.