Om våra områden

Vänersborgsbostäder har lägenheter i Vänersborgs större tätorter. Variationen är stor. Du kan bo i lantlig idyll eller i centrala Vänersborg med all service och nöjen inom gångavstånd.

 

Vänersborg

Vänersborg är den framgångsrika kommunen vid Vänerns sydspets. En kommun känd för nytänkande, effektivitet och god service. En kommun där medborgarna känner sig trygga, delaktiga och har inflytande. Närheten till vattnet utnyttjas som en viktig resurs för boende, näringsliv och turism.


Blåsut

Blåsut ligger 1,5 km väster om Vänersborgs centrum. Ett område vars popularitet har stått sig genom åren. Husen ligger i en typisk småhusmiljö. Radhus eller mindre hyreshus med balkong och uteplats gör detta till ett perfekt område för dig som tycker om att pyssla i trädgården. På Blåsut är det nära till skog och sjö.

 

Centrum och Nordstan

I centrum har vi ett varierat utbud av lägenheter, både till standard, storlek och pris. Hiss finns i vissa av fastigheterna. Här har du hela centrums utbud runt knuten, men ändå närheten till naturen. Skräckleparken och Vänerparken ligger inom promenadavstånd.

 

Egnahem

Härifrån går du in till Vänersborgs centrum på 15 minuter. I området finns ett stort utbud av olika lägenhetstyper. Husen är byggda under 30-, 40- och 50-talet. Flera av fastigheterna är ombyggda och är utrustade med hiss. Småskaliga hyreshus gör att man lätt lär känna sina grannar, trivs och bor kvar.

 

Fredriksberg

Fredriksberg är en av Vänersborgs populäraste stadsdelar. Och det är sannerligen lätt att förstå. Närheten till vattnet, kvällssol över den glittrande Vassbotten, Vänerparken och centrum gör Fredriksberg till ett härligt ställe att bo på. 

 

Holmängen

På Holmängen har du naturen inpå knuten men ändå nära till centrum. Man kan promenera eller cykla längs Vänerns strand. Här har vi fyr-familjshus byggda i slutet av 80-talet samt nybyggda radhus och lägenheter i 5- och 8 våningshus, många med härlig utsikt över vattnet.

 

Onsjö

Onsjö är en stadsdel med en trevlig mix av villor och lägenheter av olika slag. Här finns skola för årskurs 1-6 samt förskolor. På Onsjö har du nära till fin natur med härliga promenadstråk längs med älven. Dessutom har du Onsjö golfbana och Brätte ridskola på bekvämt cykelavstånd. Avståndet till centrum är drygt 3 kilometer.

 

Reuterskiöldska

Reuterskiöldska är ett populärt område som ligger cirka tio minuters promenad från centrum. Hedmanstorget fungerar som central plats i området, med närbutik, pizzeria och ytterligare några affärer. Samtidigt är det nära till centrums hela utbud, likväl som till vårdcentral, skolor, Vänerparken och stans större idrottsanläggningar. Reuterskiöldska består av fastigheter som byggdes på 1950-talet, men samtliga Vänersborgsbostäders nära 500 lägenheter i området har stamrenoverats på 2000-talet.

 

Torpa

På Torpa-området har vi en blandning av populära radhus i ett eller två plan, samt välplanerade lägenheter i trevåningshus. På Torpa har du nära till det mesta som behövs för att göra vardagen enklare. Här finns två större livsmedelsaffärer, vårdcentral, flera skolor och förskolor, samt bra bussförbindelser till både centrum och till Trollhättan. För den idrottsintresserade ligger Torpa bra till, med närhet till Idrottscentrum och en rad andra idrottsanläggningar.

 

Brålanda

Brålanda är ett mindre samhälle med cirka 1 400 invånare knappt tre mil norr om Vänersborg. Här kombinerar du det lilla samhällets lugn och trygghet med att ändå ha Vänersborg på bekvämt avstånd med bil eller buss, tack vare att E45 går igenom Brålanda. Från Brålanda är det inte mer än en mil till såväl Vänern som Kroppefjäll. Brålanda är ett aktivt samhälle, med återkommande aktiviteter i centrum. På orten finns en större livsmedelsaffär, vårdcentral, apotek, tandläkare, skola (årskurs 1-6) och förskola. Dessutom finns idrottshall och simbassäng.

 

Frändefors

I Frändefors kombinerar du det lilla samhällets lugn och trygghet med att ha Vänersborg på bekvämt avstånd bara cirka 1,5 mil bort. E45 går genom Frändefors, vilket gör det enkelt att förflytta sig med bil eller buss. Här bor det cirka 600 personer. I samhället finns en större livsmedelsaffär, förskola, samt skola upp till årskurs 9. Övrig offentlig service finns i Vänersborg eller Brålanda. Från Frändefors är det cirka åtta kilometer till bad i Vänern.

 

Vargön

Vargön är en av tätorterna i Vänersborgs kommun. Här bor cirka 4 900 personer och härifrån är det enkelt att ta sig med bil eller buss till både Vänersborg och Trollhättan. Från Vargön är det nära till Halle- och Hunneberg, med sina strövområden, skid- och motionsspår, fiske samt älgsafari. Och på sommaren är det enkelt att ta sig till Vänern och Nordkrokens fina badplats bara några kilometer från Vargöns centrum.