Bangatan 5-7

Bangatan 1-11, Belfragegatan 38 och 42

Här bor du i klassiska hus från 1950-talet, som genomgått en stor ansiktslyftning med de stamrenoveringar som gjordes runt 2005. Lägenheterna fick till exempel nya kök och badrum med kakel och klinker samt golvvärme.

Den fina innergården erbjuder grönytor och lekplats. Tvättstugor finns i källaren och i området finns gott om parkeringsplatser. De här adresserna utgör tillsammans kvarteret Sparven. Det påminner mycket om det angränsande kvarteret Ripan, men är något mindre och ligger på andra sidan om Hedmanstorget.

 

I närområdet

Bangatan och Belfragegatan är en del av Reuterskiöldska, ett populärt område som ligger cirka tio minuters promenad från centrum. Hedmanstorget fungerar som central plats i området, med närbutik, pizzeria och ytterligare några affärer.

Samtidigt är det nära till centrums hela utbud, likväl som till vårdcentral, skolor, Vänerparken och stans större idrottsanläggningar. Reuterskiöldska består av fastigheter som byggdes på 1950-talet, men samtliga Vänersborgsbostäders nära 500 lägenheter i området har stamrenoverats på 2000-talet.

Expandera
Minska

Fakta

Hustyp

Fyravåningshus

Antal lägenheter

73

Byggnadsår

1953-1956, ombyggt 2004-2005

Lägenhetstyper

1-4 rum och kök

Balkong/uteplats

Balkong till de flesta lägenheter

Tillgänglighet:

Trapphus

Parkering

Fri parkering. Garage finns att hyra

Expandera
Minska

Områdesbilder

Expandera
Minska