Hyr dig fri!

Tryggt, fritt och enkelt att hyra

Det finns egentligen inget rätt svar på frågan om vilket som är det bästa alternativet när det gäller bostad. Men frågar du oss är svaret lika enkelt som självklart – att hyra förstås. För dig som inte vill binda dig under en längre tid och prioriterat ett bekvämt boende. Du lever och bor – hyresvärden ansvarar för underhåll och renoveringar. Dessutom är det oftast billigt. 

 

4 fördelar med hyresrätt

Om vi bara fick använda ett enda ord för att beskriva fördelen med att bo i en hyresrätt hos Vänersborgsbostäder skulle vi säga bekymmersfritt. Men det finns naturligtvis fler fördelar:

För oss som hyresvärd är det viktigt att tänka och agera hållbart både i det lilla och det stora och både på kort och lång sikt. Vi gör vårt yttersta för att tillgodose våra hyresgästers behov – idag och imorgon. För en hållbar vardag, men också för en hållbar planet. 

Våra hyror brukar vara ganska stabila och stora höjningar är ovanliga. 

Alla människor behöver känna trygghet för att trivas och må bra. Som hyresvärd, men också som en del av samhällsnyttan i Vänersborg, är det vårt ansvar att se till att du och dina grannar känner sig trygga. Som vi ser det är trygghet en förutsättning för ett jämlikt samhälle. 

Eftersom vi som hyresvärd står för all risk behöver du inte oroa dig för oväntade överraskningar såsom fuktskador i badrummet eller liknande. Om något som tillhör hyresrätten går sönder får du hjälp av oss. Om något är slitet och behöver bytas eller renoveras är det vi som bekostar det.

Många förespråkar friheten med att äga sin bostad. Och det stämmer såklart. Men friheten i att hyra handlar om att du inte binder upp dig, inte behöver ta några lån för ditt boende, du är också mer flexibel och anpassningsbar och kan snabbare och smidigare flytta till större eller mindre i takt med att livet förändras. 

Du behöver inte ta hänsyn till bostadsbubblor och marknaden. Både in- och utflyttning är vanligtvis snabbare och smidigare än exempelvis i bostadsrätter. Du är inte heller lika bunden till din bostad som om du ägt den. 

Tryggheten och friheten i att hyra sin bostad innebär möjligheter till utveckling. Möjlighet att våga. Hos oss har du också möjlighet att påverka. Vi håller en ständig dialog med våra hyresgäster och en gång om året skickar vi ut en enkät där du och dina grannar har möjlighet att ge oss feedback. Den dialogen är oerhört värdefull för oss. 

Du har rätt att byta bostad inom Vänersborgsbostäder. Det betyder att när din livssituation förändras kan du anpassa ditt boende (förutsatt att du står i vår bostadskö). 

Bo med inflytande

Som hyresgäst hos oss har du möjligheter till boinflytande. Varje år gör vi en stor enkätundersökning där vi tar reda på vad du tycker om att bo hos oss. Svaren ger oss signaler om underlag för vägval och åtgärder. Resultaten presenteras i en sammanställning vid årets slut. 
Ett annat exempel på boinflytande är att vi i  samband med renovering ofta ger hyresgästen möjlighet att välja mellan olika upprustningsnivåer. Upprustningarna görs med ett par olika nivåer som ger olika stora hyreshöjningar. Dessutom är våra fastighetsvärdar lyhörda för önskemål när det exempelvis gäller gårdsmiljön. 

Njut av vårt bomagasin

Fyra gånger om året dimper vårt eget bomagasin – Dörrposten – ner i brevlådan hos våra hyresgäster. Varje nummer är till brädden fyllt med spännande reportage om våra hyresgäster och annat inspirerande och tänkvärt. Vi skriver också om vad som är på gång inom Vänersborgsbostäder och ger tips och idéer kring boende och livet vid Vänerns sydspets. 

Har du tips på något eller någon som vi borde skriva om? Kontakta oss på redaktion@abvb.se

Skrolla till toppen av sidan