Seniorboende och Trygghetsboende

Har du fyllt 60 år? Då har vi Seniorboenden.

För dig som är 60 och äldre år har vi en del områden där alla dina grannar också kommer att vara över 60 år. Lägenheterna är något mer tillgänglighetsanpassade än vanligt. Antingen är det radhus med egen ingång i markplan eller hus med flera våningar som då har hiss. I dessa lägenheter har vi överlag tänkt mer på tillgängligheten.

seniorboenden:

Har du fyllt 70 år? Då har vi Trygghetsboenden.

Ett trygghetsboende består av hyreslägenheter för dig som är 70 år eller äldre, men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad du har i ditt nuvarande hem. Lägenheterna är som vilka hyresrätter som helst men samtliga har högre tillgänglighet.

I trygghetsboendet finns tillgång till en plats där man kan träffas och umgås samt en trygghetsvärd under angivna tider. Hyresgästerna och trygghetsvärden kommer tillsammans överens om vad för slags aktiviteter det ska bli. Det kan vara alltifrån att anordna en Nobelmiddag med trerätters till att spela bingo och göra sittgympa  tillsammans. Även när det inte är arrangerade aktiviteter så kan gemenskapslokalen användas som ett förlängt vardagsrum för att umgås eller lånas för att till exempel ha ett eget kalas.

Vill du ha hjälp med hemsysslor kan du ansöka om hemtjänst från kommunen eller köpa hushållsnäratjänster från ett privat företag. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr din bostad på eget initiativ. Är du intresserad av att ansöka om ett trygghetsboende är du välkommen att ställa dig i kö på trygghetsboende via Mina Sidor.

trygghetsboenden:

Skrolla till toppen av sidan