Blir Elisabeths Port årets bygge?

Imorgon, den 19 mars, får vi veta om det är vårt Elisabeths Port som får priset som Årets Bygge 2023. Fastigheten är en av tre finalister som kan få utmärkelsen som är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris och som varje år delas ut av Byggindustrin. En avancerad logistiklösning ledde till att hyresgästerna i Vänersborgs första höghus kunde flytta in en månad tidigare än planerat.

I höga byggnader är hisstillgången ofta begränsad. För att underlätta byggprocessen användes en smart logistiklösning: allt byggmaterial lagrades på en terminal i Göteborg. Ett team bar upp material till varje lägenhet och rum, redo för hantverkarna när de anlände på måndagen.

Elisabeths Port är dessutom en energisnål fastighet och utrustad med en solcellsanläggning. Dessutom är läget speciellt för att inte tala om utsikten som är milsvid. Och så har alla boende tillgång till en takterrass med milsvid utsikt åt alla håll. Ja, sammantaget är det en fastighet som mycket väl förtjänar att vinna. Nu håller vi tummarna!

Foto: Fredblads Arkitekter

Skrolla till toppen av sidan