Ny hemsida och nya Mina sidor

Nu är det äntligen på plats! Under hösten har vi lagt ner mycket arbete på att få både ny hemsida och nya Mina sidor mer användarvänliga för dig som besökare. Nytt utseende, snabbare och betydligt lättare att hantera – och naturligtvis är allt anpassat för både mobil surfplatta och dator. 

Skillnad på hemsidan och Mina sidor?

Hemsidan är i regel det första du möts av när du är nyfiken på Vänersborgsbostäder. Det här vi berättar om våra områden och olika typer av boenden. Här kan du lära känna oss, läsa vårt bomagasin Dörrposten, få information om hur vår bostadskö fungerar med mera. Det är också här du hittar vägen vidare till Mina sidor där du hittar lediga lägenheter, fordonsplatser och lokaler. Det är på Mina sidor du skapar ett login och berättar för oss vad just du letar efter. Lägenhet, fordonsplats eller lokal? Sedan, när du hyr hos oss är det på Mina sidor du hittar information

På nya Mina sidor kan du nu göra allt detta:

 • 1. Logga in med BankID istället för med lösenord
 • 2. Se avtalsinformation och signera avtal med bank-id
 • 3. Se dina hyresavier
 • 4. Boka tid i tvättstugan (i flertal fastigheter)
 • 5. Ta del av boendeinformation

Så loggar du in på Mina sidor

Inloggning på Mina sidor gör du med BankID om du har ett svenskt personnummer. Har du inte ett svenskt personnummer får du en aktiveringslänk till din e-post där du skapar ditt eget lösenord.
Har du svenskt personnummer men saknar BankID så tar du kontakt med oss för att få en aktiveringslänk för ditt konto utskickad.

Saker att tänka på

 • Skaffa Bank-ID
  På nya Mina sidor slipper du hålla ordning på lösenord. Istället ska du logga in med ditt BankID om du har ett svenskt personnummer. Har du svenskt personnummer men saknar BankID, så tar du kontakt med din bank för att få hjälp att skaffa ett. Om du ändå vill fortsätta logga in med lösenord, så tar du kontakt med oss för att få en aktiveringslänk för ditt konto utskickad.
  Har du inte ett svenskt personnummer får du en aktiveringslänk till din e-post där du skapar ditt eget lösenord.
 • Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?
  Ta dig en stund att gå in på nuvarande Mina sidor för att kontrollera att allt stämmer, så blir det korrekt från början.
 • Tre köer istället för en och samma
  Nu finns det fem köer istället för en. Om du sedan tidigare köar för t ex trygghetsboende så har du nu flyttats över till den aktuella kön automatiskt. Dina redan intjänade köpoäng har också flyttats med från det gamla systemet till det nya, så gå in och ställ dig i fler köer om du önskar. Då går du in på fliken Mitt sökande och klickar på Bevakningar / Ny bevakning och fyller i mallen.

  Nu har vi följande köer:
  – Lägenhet
  – Seniorboende 60+
  – Trygghetsboende 70+
  – Fordonsplats
  – Förråd
 • Nu måste du själv bevaka lediga garage och p-platser
  På nya Mina sidor måste du själv bevaka och lämna intresse för lediga garage och p-platser, precis som du gör när du söker en lägenhet. En annan nyhet är att det bara blir en kö som gäller och att den bytt namn till ”Fordonsplatskön”. Allt detta hittar du på nya Mina sidor. Dina köpoäng har automatiskt följt med över till det nya systemet.
 • Dina köpoäng
  Dina redan intjänade köpoäng har också flyttats med från det gamla systemet till det nya. I det nya systemet hittar du dina köpoäng hittar du under fliken Mitt sökande, i respektive kö som du har ställt dig i.

Har du frågor så hjälper vi dig gärna!

Skrolla till toppen av sidan