Kyrkogatan 10 B-C, Gasverksgatan 4-6

Välkommen in i Vänersborgs Bullerbyn! Här finns äldre hus från tidigt 1900-tal och en gemensam innergård med gemensam uteplats. Husen här ägs av Vänersborgsbostäder sedan 2018 och på den här tiden har de hunnit genomgå stora förändringar med renoveringar och upprustning. Allt har gjorts med varsam hand för att bibehålla den äldre stilen.

Den som flyttar till Gasverksgatan 4-6 får kanske bo i den lägenhet där Birger Sjöbergs förälskelse vid namn Karin bodde. På fasaden mot gatan finns till och med en skylt som berättar om denna historia.

Kyrkogatan 10 C hittar vi på innergården. Vänersborgs kommun har markerat huset som ”av högt kulturhistoriskt värde”. Det betyder att vi måste bevara och vårda huset väl, vilket vi gör med stor omsorg.

Fastighetsdetaljer

Byggnadstyp: Tvåvåningshus, Trevåningshus
Byggnadsår: 1902 respektive 1905.
Senast renoverad: 2019
Antal lägenheter: 12
Lägenhetstyper: 2-5 rum och kök
Tillgänglighet: Trapphus
Internet: Öppen fiber. Det innebär att du får tillgång till marknadens snabbaste bredband, fler tv-kanaler att välja mellan och telefoni via bredbandet.
TV selection: Kabel-TV: Vi erbjuder möjlighet till kabel-tv i våra lägenheter i Vänersborg, Frändefors och Vargön, med utbudet från Telias kanalpaket Lagom. Digital-TV: Våra lägenheter i Brålanda samt i kvarteret Cypressen 17-Drottninggatan 42 A-B och Östergatan 24–26, i Vänersborg är utrustade med en digitalbox. Där ingår Telias kanalpaket Lagom. Lägenheterna i kvarteret Hässjan-Landerivägen och Haren 8-Elisabeths Port är utrustade med en digitalbox. Där ingår Telias kanalpaket Start. Besök telia.se för att se aktuellt kanalutbud.
Fordonsplats: P-plats, Garage,
P-plats/carport finns att hyra
Skrolla till toppen av sidan